Algemene informatie

Algemene informatie

De Fotoclub Dow is opgericht op 7 november 1983 als onderafdeling van de Personeels-vereniging Dow Benelux B.V. te Terneuzen.

​De club is zeer breed actief met een scala aan activiteiten. De onderwerpen variëren van natuur (macro), reisfotografie, stillevens, architectuur, landschap, portret en model. We werken vaak individueel maar ook zijn er regelmatig gezamenlijke fotosessies met en zonder modellen op buitenlocaties of in de studio. We werken daarbij zowel in kleur als in zwart-wit. Door elkaar te stimuleren en te informeren, maar ook door het organiseren van workshops en wedstrijden of het uitnodigen van sprekers proberen we steeds weer opnieuw het niveau omhoog te krijgen.

Studio

We beschikken over een eigen studio, compleet ingericht met achtergrond, studioflitsers, table-top, daglichtlampen en belichtingsmeters. Het gebruik van de studio is gratis voor onze leden.

Tentoonstellingen

Onze fototentoonstelling vindt ieder jaar in november plaats. Ondertussen is onze expositie uitgegroeid tot een “lokaal cultureel evenement” waar circa 600 bezoekers op af komen. ​Nadere informatie is te vinden onder exposities. Verder is er een permanente expositie te zien in de grote zaal en in de Vitrine in de hal van het Ontmoetings-centrum van de PV.

TorfsFotoclub-9495.jpg

Workshops

Jaarlijks worden er een aantal workshops en lezingen gehouden.  De onderwerpen zijn afhankelijk van de behoefte van de leden en worden aan het begin van het jaar vastgesteld. De workshops zijn divers, variërend van het werken met bewerkingsprogramma’s tot het toepassen van flitsapparatuur bij portret- of modelfotografie in de studio.

Contributie

Voor het jaar 2020 is de Fotoclub Dow-contributie vastgesteld op € 55,00 voor leden, die ook lid van de Personeelsvereniging van Dow Benelux B.V. behoren te zijn.

Maandelijkse bijeenkomsten

Onze clubavonden, worden gehouden in het Ontmoetingscentrum van de personeels-vereniging van Dow – Benelux, gelegen in het sportpark “Vliegende Vaart” (Vliegende Vaart 10 – 4537 DH Terneuzen).

Op deze avonden staan foto’s centraal en kunnen leden hun eigen werk tonen (print en/of digitaal) en deze ter discussie stellen

Wedstrijden

Jaarlijks houden we een expositie met een “wedstrijdelement”. De bezoekers kunnen hun voorkeuren indienen op een formulier.

Passe-partouts

Vaak geven wij onze foto’s een Finishing Touch door het aanbrengen van een passe-partout en daarvoor kunnen de leden gebruik maken van een, bijna, professionele snijder. Het karton moet men uiteraard wel zelf aanschaffen. Dikwijls worden ook de door de club aangeschafte PP’s gebruikt.

Ook nieuwe presentatie methodes worden volop gebruikt, o.a. lamineren op foam.

Internet

Diverse foto’s van onze leden zijn ook op onze eigen website te zien (www.fotoclubdow.nl).​Op onze website kunnen leden foto’s voor langere tijd laten zien.

Verder hebben we ook op Facebook een aparte besloten pagina. (klik: Facebook)

Fotobladen

Maandelijks circuleren er onder de leden een aantal fotobladen.(ook digitaal)

Lidmaatschap

​Alleen personeelsleden en gepensioneerden (en/of partners) van Dow Trinseo en BPSC die lid zijn van de PV-Dow, kunnen lid worden van de Fotoclub Dow.

Voor meer informatie kunt u terecht bij onze secretaris.

​Per 1 januari 2024 bedroeg het aantal leden 41.

Gastleden kunnen helaas niet meer toegelaten worden.